This is a practice in my sophomore year. Since I don’t have much experience that most design approach seems rough and unmature.To be frank, this is my second project in architecture design. I am very grateful to have this opportunity to be invited to publish on your website.The practice encourage students to give more thought about GREEN, that people value energy saving now a days. The practice have strict building coverage ratio that project most be done in 40% at most in the site, making every students’ design impossible to be done in only one or two floors.
Architect: Lin Yu Chiao

 Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (2)
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (2)

Concept and analysis: My design concept is a transformation of  temple courtyard. Since there was no such citizens hall in the  past times, I start to think about how people live in neighborhood and how they spend their leisure  time. In Taiwan, you still can see a lot of old people gather together in the traditional temple. Mostly,  they consider the place as social space where to meet old friends and exercise, even being a  member to take care of the environment of the temple.I consider this situation as a prototype of  citizens hall.
I start to analysis the arrangement of temple building and people’s behavior in it. I take Dalongdong Bao’an Temple as sample,which is a famous temple in Datong district.
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (3)
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (3)

Design approach: My design approach start from making the volume into two separate buildings ,in order to create a courtyard that allowing people to walk through and enter the basketball court and Chien-cheng Park.  In order to obey the settings of this practice(40% at most building coverage ratio), I transform the tradi- tional temple courtyard in to vertical one, which is a continue roop contacting the two buildings.
Re-programing and plan: I classified the programs into three categories, which is those need large space, community oriented and Tourist oriented. Given the site and take the surrounding environment into consideration, I came out with a reasonable plan.
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (4)
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (4)

Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (5)
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (5)

Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (6)
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (6)

Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (8)
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (8)

Green plan: To meet the ever-valuing issue – energy saving. I place some solar panels on the roof top and design some tree combined with seat on the other roof top.
 Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (11)
Datong Citizens Hall by Lin Yu Chiao (11)

In oder to reduce the influence of sunshine heat, I plan some bush on the South side of every floor, giving the room enough shade and provide a green look on the elevation.

Write A Comment

9th RTF | Architecture Construction & Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on 30th April 2020

Participate Now.

Architecture Construction
& Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on
30th April 2020

Participate Now.