Life in the city is something that everyone tries to escape. It is full of cars, noises and things that assault our senses. By stepping out of our comfort zone, we gain the ability to try a new lifestyle. The property is adjacent to the low-density residential area of the Agongdian Reservoir in mountains of Kaohsiung.

Global Design & Architecture Design Awards 2021
Third Award | Category: Private Residence (Small-Medium) (Built)

Project Name: Comfort in Context
Project Category:  Architectural-Private Residence (Small-Medium)
Design Team:  Keng-Fu Lo
Area: 280.06m2
Year: 2019
Location: Kaohsiung City, Taiwan (R.O.C.)
Photography Credits: Moooten Studio / Qimin Wu

Chain10 Architecture & Interior Design Institute | Comfort in Context - Sheet3
Moooten Studio / Qimin Wu©

In front of the property, there is a private 6 meter road that takes into account privacy and the safety of vehicles entering and exiting. The building is 6.5 meters away from the road. A green slope was created under the suspended wall on the second floor of the main building facing the southward hilly land. The natural grassy slope in the courtyard echoes the greenness of the hillside slope.

Due to the location of the residence, we knew there would be numerous local wild animal and insect species. With this project, we wanted to go further with its connection to the environment. What I could do was minimize the effect of the internal physical lighting. This lighting has been positioned in such a way that it doesn’t disturb the habitats in the area.

Chain10 Architecture & Interior Design Institute | Comfort in Context - Sheet4
Moooten Studio / Qimin Wu©

The dramatic changes in climate have become the primary problem faced by the citizens of the globe. The choice of this particular property takes into account the heat island effect that is common in metropolises. Here, we factored in the typical south- westly wind direction during summer. This wind combined with the facade is why the building is much cooler and requires less usage of electricity to keep it cool. The building windows are aligned in a north-south direction to allow the air to circulate while obtaining indoor light. The east-west building facade follows a suspended shape to increase the shaded coverage and avoid direct sunlight.

A large number of green trees around the building take into the location of the property and attempt to address carbon neutrality. At the same time, this manages to create shade and filter the ambient air quality. The living room has always been the focus of family. By significantly reducing the cost of construction we managed to focus more resources on the spaces inside. The south-facing hilly green slopes situated in the courtyard extends the public space for the family. Over time, the movement of the trees creates light and shadow in the yard which brings a liveliness to the residents. As time goes by, the owners can directly feel the difference of light, reminding us to cherish the beauty of the moment

Chain10 Architecture & Interior Design Institute | Comfort in Context - Sheet5
Moooten Studio / Qimin Wu©

The exterior of the building is made of breathable and environmentally friendly paint with galvanized steel. The interior design is not extravagant and tries to remain ethical and sustainable. Environmentally-friendly recycled materials have been extensively used so the structure is easily alterable. The reduced carbon emissions are expected to preserve more of the planet for the next generation.

Write A Comment

9th RTF | Architecture Construction & Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on 30th April 2020

Participate Now.

Architecture Construction
& Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on
30th April 2020

Participate Now.