Infinitus Plaza, the new global headquarters of Infinitus China, incorporates work environments designed to nurture connectivity, creativity and entrepreneurship; and also includes the group’s herbal medicine research facilities, safety assessment labs and a learning centre for conferences and exhibitions.

Rethinking The Future Awards 2022
First Award | Office building (Built)

Project Name: Infinitus Plaza
Studio Name: Zaha Hadid Architects
Design Team:

Infinitus Plaza – Architecture

Architect: Zaha Hadid Architects (ZHA)
Design Principal: Patrik Schumacher
ZHA Project Director: Satoshi Ohashi
ZHA Project Associates: Yang Jingwen, Juan Liu, Martin Pfleger
ZHA Project Architect: Kai-Jui Tsao
ZHA Project Leads: Xuexin Duan, Nan Jiang
ZHA Project Team: Congyue Wang, Eugene Leung, Feifei Fan, Lida Zhang, Lily Liu, Qi Cao, Shu Hashimoto, Xiaoyu Zhang, Ying Xia, Zhe Xing
ZHA Competition Project Directors: Satoshi Ohashi, Paulo Flores
ZHA Competition Associates: Yang Jingwen, Dennis Brezina, Damiano Rizzini
ZHA Competition Team: Anat Stern, Chaoxiong Huang, Harry Spraiter, Julian Lin, Lida Zhang, Marius Cernica, Ovidiu Mihutescu, Shu Hashimoto, Tommaso Casucci, Xuexin Duan

Infinitus Plaza – Interiors

Interiors Architect: Zaha Hadid Architects (ZHA)
Interiors Design Principal: Patrik Schumacher
ZHA Interiors Project Director: Satoshi Ohashi, Kar Hwa Ho, Yang Jingwen, Melodie Leung ZHA Interiors Project Associates: Torsten Broeder, Juan Liu
ZHA Interiors Project Lead: Nan Jiang, Kai-Jui Tsao, Feifei Fan, Hanbing Zhao
ZHA Interiors Project Team: Aleksandra Mnich-Spraiter, Amittai Antoine, Che-Hung Chien, Congyue Wang,Dieter Matuschke, Genci Sulo, Iliana Capsali, Jiaxing Lu, Lida Zhang, Magda Smolinska, Mercedes Sarua, Nailu Chen, Philipp Siedler, Qi Cao, Qiao Zhang, Uli Blum, William Colenso, Xiaoyu Zhang, Xinqi Zhuang, Xuexin Duan, Ying Xia, Yuan Feng, Zhe Xing
ZHA Interiors Competition Project Director: Satoshi Ohashi, Kar Hwa Ho, Yang Jingwen, Melodie Leung
ZHA Interiors Competition Team Associate: Torsten Broeder, Juan Liu, Martin Pfleger
ZHA Interiors Competition Team: Aleksandra Mnich-Spraiter, Emily Rohrer, Evgeniya Yatsyuk, Feifei Fan, Iliana Capsali, Kai-Jui Tsao, Mercedes Sarua, Nan Jiang, Olga Yatsyuk, Philipp Siedler, Silviya Barzakova, Soungmin Yu, Uli Blum, Xuexin Duan, Zhe Xing

Area: 185,643m2
Year: 2021
Location: Guangzhou, China
Consultants:

Consultants & Contractors – Architecture

Local Design Institute: GDAD
Structure: RBS
Façade: Buro Happold
Lighting: LIGHTDESIGN, LUMIA, Holy Power
Landscape LDI: Pubang
Signage LDI: Basalt
Project Manager: ARCADIS, BCCI
General Contractor: Guangdong No.1 Construction Engineering
Façade Contractor: Jangho
MEP Contractor: Shijian
Landscape Contractor: Shenzhen Landscape
Signage Contractor: ATG BEYOND

Interiors Consultants & Contractors 

Local Design Institute: Huateng
2nd MEP LDI: BIAD
Lighting: LIGHTDESIGN, LUMIA
Signage: Space Agency, Basalt
Project Manager: ARCADIS, BCCI
Interior Tower A Contractor: Gold Mantis
Interior Tower B Contractor: Sundart
Signage Contractor: ATG BEYOND
MEP Contractor: Shijian
Photography Credits: Photographs by Liang Xue & Felix Amiss

Infinitus Plaza | Zaha Hadid Architects - Sheet1
©Photographs by Liang Xue & Felix Amiss

Built on the site of the decommissioned Baiyun Airport, the new district links Guangzhou’s city centre with Feixiang Gongyuan Park and the new communities within the former airport’s redevelopment. Located adjacent to Feixiang Park metro station, the 185,643m2 Infinitus Plaza straddles the metro’s sub-surface tunnel, dividing the headquarters into two buildings that interconnect at multiple levels.

Establishing collaborative work spaces that are healthier and more adaptive to new ways of working, Infinitus Plaza is designed over eight storeys as a series of infinite rings that enhance interaction and communication between all departments.

Arranged around central atria and courtyards, echoing the symbol for infinity “∞”, the design creates a variety of shared indoor and outdoor spaces that build the strong sense of community (Si Li Ji Ren) which defines Infinitus’ corporate culture.

Infinitus Plaza | Zaha Hadid Architects - Sheet2
©Photographs by Liang Xue & Felix Amiss

The interconnecting bridges house a variety of flexible communal spaces for employees that promote individual and overall wellness including gym and exercise rooms, recreation and relaxation zones as well as restaurant and cafe. The bridges also connect the plaza’s offices with further shopping and dining areas.

Situated within Guangzhou’s humid subtropical monsoon climate, Infinitus Plaza has been designed and constructed to LEED Gold certification and the equivalent 3-Stars of China’s Green Building Program with its life cycle carbon emissions calculated at 15.3% embodied carbon and at 84.7% operational carbon emissions.

Optimization of the structure has reduced the amount of concrete required and increased the proportion of recyclable content. 25,088.33 tonnes of recycled materials have been used in the construction of Infinitus Plaza, primarily: steel, copper, glass, aluminium alloy profiles, gypsum products and wood.

Annual solar irradiation analysis has determined the width of the outdoor terraces to self-shade the building. This analysis has also defined the external perforated aluminium shading panels to optimise reductions in solar heat gain. These measures, together with double-insulated low-E glazing provide effective shading and heat insulation that ensures good natural light throughout the building while reducing solar heat gain and energy consumption.

Infinitus Plaza | Zaha Hadid Architects - Sheet3
©Photographs by Liang Xue & Felix Amiss

Operated by the building’s smart management system and powered by photovoltaics, a network of sprinklers spray atomised particles of collected rainwater onto the ETFE membrane roof above each atrium to dissipate heat by evaporative cooling. This translucent, double-layered ETFE membrane roof incorporates a 60cm cavity of compressed air.

Equipped to monitor temperature and pollutants, the building’s smart management system with fresh air linkage ensures indoor air quality and the project’s system of rainwater collection, filtration and reuse also supplies micro-irrigation to the surrounding landscaping.

Anchoring Guangzhou’s new Baiyun Central Business District as a national centre for China’s health and wellness industries, Infinitus China’s new headquarters combines innovative design and construction technologies with proven sustainability strategies to create new work environments that unite all departments and enhance communication throughout the group.

Write A Comment