Casa di Langa, designed by GaS Studio with P+F architetti, focuses on respecting local conditions, eco-sustainability and providing 5-star exclusive services to its guests (39 rooms).

Rethinking The Future Awards 2022
First Award | Hospitality (Built)

Project Name: Casa di Langa
Studio Name: GaS Studio in collaboration with Parisotto + Formenton Architetti
Design Team: André Straja, Giacomo Sicuro, Paolo Battaglia, Aldo Parisotto, Elena Pratuzzi, Antigone Acconci
Area: 42ha
Year: 2021
Location: Cerreto Langhe (CN)
client : Gentile Ospitalità Srl
Consultants:
Project Management : Arcadis Italia Srl
MEP : Bre Engineering Srl
Structure:  Euclide
Landscape : Land Italia srl
General Contractor :  Malabaila e Arduino Spa
Photography Credits: Alberto Strada, Saverio Lombardi, Andrè Straja

Casa di Langa | GaS Studio - Sheet1
©Alberto Strada, Saverio Lombardi, Andrè Straja

The building develops in a C-shaped plan around an open piazza that cascades down the hillside in a progression of terraces towards the valley. The three wings of the building frame the breathtaking view that can reach as far as the Monviso peak.

Casa di Langa | GaS Studio - Sheet2
©Alberto Strada, Saverio Lombardi, Andrè Straja

Based on our research of dominant colours in Piedmont, the design proposes a monochromatic approach.

Casa di Langa | GaS Studio - Sheet3
©Alberto Strada, Saverio Lombardi, Andrè Straja

Stucco, bricks, wood are all shades of deep red whereas all exterior horizontal surfaces are mono-material: local granite in multiple textures ranging from slabs to blocks and pavers to gravel. References to local rural architecture are present throughout, however, never trying to copy or imitate. The result is that of a place that fits into its environment and without denying its modernity.

Write A Comment