The project is located in Kigali, the capital city of Rwanda. The building designed on a 4000 m2 land was designed as a family house. It is one of the most important demands of the client that the house is different from the existing structures in the surrounding and not a replica project.

Rethinking The Future Awards 2022
First Award | Private Residence (Large) (Concept)

Project Name: Albert Home
Studio Name: Wall Corporation
Category: Private Residence (Large)

Albert Home | Wall Corporation - Sheet1
©Wall Corporation

The structure consists of 3 main masses coming together at different angles. Each mass has different volumes. As these different volumes come together, they create dynamic spaces between the 3 masses. The house has 2000 m2 closed area. The spaces of the house bring the interior spaces closer to nature with its geometry that is dispersed in the green area and touches the green.

Albert Home | Wall Corporation - Sheet2
©Wall Corporation

Generally, house buildings are structures consisting of a single block. Here, different masses were brought together to make a house in a closed area that the customer wanted. While these three masses do not have any architectural identity when they exist on their own, they form a dynamic fiction thanks to their defining each other and adding meaning to each other’s different angles.

Albert Home | Wall Corporation - Sheet3
©Wall Corporation

The house has 9 rooms, gym saloon, spa, home theater, 2 kitchens, 3 saloons and game saloon. The main saloon is 2 floors high and is located in the mass standing diagonally to the other two masses.

Albert Home | Wall Corporation - Sheet4
©Wall Corporation

There are 7 bedrooms on the 2nd floor of the house. There are 2 guest rooms on the ground floor. The mass perpendicular to the main road on the floor does not have a space on the ground and 1st floor and touches the pool with a column. The structure defines different spaces that provide privacy in the garden. The users of the house will be able to host their own guests in their own spaces.

Write A Comment